Gekko: de verfraaier

Talent: houdt van praktische en esthetische schoonheid en krijgt hier energie van

Dit kind houdt van schoonheid op de meest brede manier. Het is het kind dat blij kan worden van opruimen. Het is het meisje dat urenlang werkt aan een tekening tot die helemaal perfect is. Het is de jongen die oog heeft voor detail. Het is het kind dat nadenkt over zijn outfit en daarbij niets aan het toeval overlaat.

Bamboe kwam het verhaal vertellen over Gekko. Samen met de kinderen stelde hij een lijstje samen van vijf punten hoe je een beetje een Gekko kan zijn. Fijn werken, opruimen, de gang netjes houden, banken proper maken, zorgdragen voor kledij, alles mooi weg leggen… waren enkele voorbeelden die gekozen werden.

Hokko: geven

Talent: delen en iets doen voor andere mensen
Hokko gaf ons de zesde letter voor ons gezochte woord: G.

Ik wil niet alles voor mezelf.”

gekuksvogel Hokko

Om Hokko voor te stellen keken we naar een filmpje waarbij één kind veel snoepjes kreeg en het ander heel weinig. Leuk om vast te stellen is dat zo goed als alle kinderen hun snoepjes met elkaar delen. In de wereld zijn er tal van organisaties die proberen de rijkdom te verdelen onder de mensen. In deze maand gaan we zulke organisaties onder de loep nemen. Want mensen die iets voor anderen doen, zijn gelukkiger!

Keer hier terug naar de algemene pagina van het jaarthema.