Parking Sint-Jan

Goed nieuws: onze subsidieaanvraag om onze schoolomgeving verkeersveiliger te maken, is goedgekeurd! Hopelijk kunnen we u binnenkort op de hoogte brengen welke concrete werken er op onze parking zullen plaatsvinden zodat onze voetgangers en fietsers de schoolpoort veiliger kunnen bereiken en verlaten.

De slagboom is daar al een voorbeeld van. Doordat er na 13:30 (op woensdag 11 uur) geen auto’s meer op de parking kunnen, is deze veel rustiger en dus veiliger voor onze kinderen die de school verlaten. De slagboom gaat pas rond 16 uur (13 uur op woensdag) weer open. Het verwijderen van onze buszone (bussen geraken hier heel moeilijk door de eenrichtingsstraten), het verplaatsen van onze Zoen- & Vroemzone en het invoeren van een kortparkerenzone zijn ook ingericht met het doel om onze kinderen veiliger van en naar de school te laten gaan.

Ook de gemeente Affligem heeft een subsidiedossier ingediend om de schoolroutes van onze kinderen veiliger te maken. Van deze potentiƫle werken in Teralfene zullen we jou ook op de hoogte houden.

Parkeren Balleistraat

De Balleistraat is een fietsstraat waar je dus maximum 30 km/uur mag rijden. Aan beide kanten van de straat zijn er ter hoogte van onze school parkeermogelijkheden:

SCHOOLKANT: ZOEN & VROEM

Voor wie?
Deze parkeerstrook is voorbehouden voor ouders wiens kinderen zelfstandig de auto kunnen in-/uitstappen en van/naar de schoolpoort wandelen. Deze zone is sinds heden aan de schoolkant waardoor deze kinderen niet meer hoeven over te steken. Via de voetgangerszone die doorgetrokken wordt op onze parking, kunnen zij veilig stappen naar de schoolpoort. Het is aangeraden je kind(eren) te laten uitstappen aan de kant van de huizenrij.

Regelgeving?
Een ‘Zoen & Vroem’- of ‘Kiss & Ride’-strook is een zone waar voertuigen stoppen om een passagier af te zetten of op te halen. Opgelet, deze zone mag niet verward worden met een zone voor kortparkeren. De bestuurder mag niet langer blijven dan nodig. Ideaal is dat hij/zij achter het stuur van zijn/haar voertuig blijft zitten. Je mag hier dus stilstaan, maar niet parkeren.

OVERKANT: KORTPARKEREN

Voor wie?
Deze parkeerstrook is voorbehouden voor ouders wiens kinderen nog niet zelfstandig kunnen in-/uitstappen of van/naar de schoolpoort wandelen. Je mag hier dus het stuur 10 minuten lang verlaten.

Regelgeving?
Tussen 7 en 18 uur mag je tussen de twee verkeersborden (zie foto) voor maximaal 10 minuten gratis parkeren. Na 18 uur is langparkeren mogelijk tot 7 uur ‘s ochtends.

Andere parkeerplaatsen

Om de verkeersdrukte aan de school te verminderen, is het aan te raden om zeker met grotere kinderen niet te dicht bij de school te parkeren.

  • In de Potaardestraat is er een zone kortparkeren dichtbij de Langeweg.
  • Ook in de Potaardestraat en op het kerkplein kan je parkeren met een parkeerschijf.
  • In de Krommaartweg en de Aarhulst kan je eventueel ook staan. Let op dat je daar niet voor een oprit parkeert.

Gordel dragen

Alle passagiers dienen een gordel te dragen in de auto. Voor kinderen kleiner dan 1m35 ben je in Belgiƫ verplicht een aangepast kinderbeveilingssysteem te voorzien. Het kinderzitje moet aangepast zijn aan de lengte en het gewicht van het kind. Alle nuttige info hieromtrent vind je op deze webpagina van VSV.

Beloof net als Eddy om je kind(eren) altijd goed vast te klikken.

Geef zelf ook het goede voorbeeld!

Denk ook aan de zwakkere weggebruikers als je met de auto naar school komt:

Juist parkeren

  1. Parkeer niet of sta nooit stil op een zebrapad.
  2. Blijf niet te lang stilstaan op de kiss-and-ride-zone.
  3. Parkeer niet op de eerste de beste plek,
    maar respecteer de wegcode.
  4. Parkeer niet voor of op iemands oprit.
  5. Parkeer wat verder van de school en wandel het laatste stuk samen met je kind(eren).

Goed geparkeerd?
Je mag trots zijn, parkeerpauw!