Guppy: het groepsdier

Talent: een opgewekte positivo die zich graag omringt met anderen

Guppy is het kind dat houdt van een omgeving waarin iedereen zich goed voelt. Het houdt niet van ruzie en zal verschillende technieken inzetten om het conflict uit te klaren. Het is de grapjas van de klas die graag houdt van luchtige klasdagen waarin iedereen op zijn best is. De wedstrijd winnen is voor dit kind minder belangrijk dan het samen spelen, vieren en sporten.

Bamboe kwam in alle Bamboe-klassen langs om samen een spel te spelen met als doel de groepssfeer te verhogen. Net zoals waar zijn vriend Guppy zo goed in is. Wanneer de klasgenootjes komende maand samen een spel spelen, zullen ze een puzzelstuk krijgen. Als de puzzel klaar is wil dit zeggen dat ze goed hebben samengespeeld. 

Dipper: mezelf zijn

Talent: Jezelf aanvaarden en je goed in je vel voelen.

Dipper gaf ons de vijfde letter voor ons gezochte woord: M
Hierdoor hebben we ons eerste woorddeel: DROOM!

Ik ben blij dat ik Dipper ben!”

geluksvogel Dipper

Mensen die blij zijn met wie ze zijn, zijn gelukkiger. En daar gaat iedere klasgenoot bij helpen! Elke leerling heeft deze maand een “brievenbus” in de klas hangen. Iedere dag mogen de klasgenoten aan elkaar een complimentje geven via een briefje dat ze in deze brievenbus steken. Op die manier voelen we ons allemaal graag gezien, zijn we blij met wie we zijn en maakt ons dat dus gelukkiger. Mooi doel!

Keer hier terug naar de algemene pagina ven het jaarthema.