drankje

De kinderen drinken melk of water uit een meegenomen drinkbus. Zij kunnen op elk moment hun drinkbus vullen met vers water op school. Gelieve de drinkbus te naamtekenen!

tienuurtje

Het tienuurtje wordt telkens meegebracht van thuis. Elke dag moet het tienuurtje een gezonde snack zijn: (gedroogd) fruit, groenten of noten. Gelieve het fruit of de groenten zelf al te schillen en/of te snijden als uw kind dit zo eet.
De kleuters eten gezamenlijk dit tienuurtje in de klas, in de lagere school eten ze dit tijdens de eerste kleine speeltijd. Gelieve de fruitdoosjes te naamtekenen!

lunch

Er zijn vier mogelijkheden:

 • buiten school lunchen
  Alle kinderen (kleuters en lager) die thuis gaan eten worden om 12:20 naar de grote groene poort gebracht aan de kant van de parking. Zij kunnen tussen 13:15 en 13:30 langs dezelfde poort teruggebracht worden. Leerlingen die alleen naar huis mogen, dienen een goedkeuring via de schoolagenda voor te leggen.
 • boterhammen op school
  Leerlingen eten in de klas (of soms bij goed weer op de speelplaats) hun boterhammen uit een (genaamtekende) brooddoos. De peuters en kleuters van K1 eten hun boterhammen samen in het kleine zaaltje. Wij zijn voorstander van een gezonde lunch waar leerlingen energie uit halen.
 • soep
  U kan ervoor kiezen om uw kind(eren) op bepaalde dagen soep te laten drinken dit samen met de meegebrachte boterhammenlunch. Bij de kleuters wordt de soep tot bij hen gebracht en verdeeld. Leerlingen uit het eerste leerjaar drinken soep in de zaal. Oudere leerlingen halen zelf hun soep tot in de klas. Iedereen mag meermaals soep bijschenken tot ze op is. Voor soep betaalt u 0,70 euro per gekozen dag.
 • warme maaltijd
  U kan er ook voor opteren uw kind warme maaltijd bij ons op school te laten eten. Zowel de kleuters als de leerlingen eten hun maaltijd in de zaal. Indien er te veel eters zijn, eten de leerlingen van L5 en L6 hun maaltijd in de klas. Bij een warme maaltijd hoort steeds een kop soep. Leerlingen kunnen hun bord voor een tweede keer laten bijvullen indien gewenst. Voor een warme maaltijd (en soep) betaalt u voor een kleuterportie 3,70 euro en voor een leerlingportie 4,10 euro.

Soep en warme maaltijd wordt achteraf betaald via de maandelijkse schoolrekening. Ruim op voorhand kan u via deze pagina of via e-mail soepen en/of maaltijden voor de volgende maand bestellen. Let op: u dient per kind een bestelling te plaatsen.
De soepen en maaltijden worden voorzien door Sablon Catering uit Affligem. De lijst met allergenen is te verkrijgen op school.

vieruurtje

Op maandag, donderdag en vrijdag voorziet u zelf een vieruurtje. Dit kan opnieuw fruit, groenten of noten zijn, maar mag ook een droge koek zijn. Wij vragen u geen koeken met chocolade mee te geven. Gelieve koekjes al thuis uit de verpakking te doen en ze mee te geven in een koekendoosje dat genaamtekend is.

– dinsdag is hele dag fruitdag –

Op dinsdag moet ook het vieruurtje een gezonde snack zijn zoals fruit, groenten of noten. U kan ervoor kiezen dit zelf mee te geven of uw kind in te schrijven voor Oog voor lekkers. Dan krijgt uw kind wekelijks op dinsdag een stuk fruit op school. Deze inschrijving kost u 12,50 euro voor 35 stukken fruit. Dit is elke week ander seizoensgebonden fruit. Meer info vindt u hier en in de brief die uw kind in het begin van het schooljaar (of bij instap) mee krijgt.

De kleuters eten gezamenlijk dit vieruurtje in de klas, in de lagere school eten ze dit tijdens de tweede kleine speeltijd. Het fruit van ‘Oog voor lekkers’ wordt voor de kleinsten gesneden en/of geschild indien gewenst.

Keer terug naar de infopagina.