Nieuwe Coronamaatregelen

CORONA: NIEUWE MAATREGELEN 29 januari 2021
Voor het basisonderwijs zijn de maatregelen verstrengd. Voor de kleuters hoeven we geen aanpassingen te doen. Voor de kinderen van het lager onderwijs is de belangrijkste maatregel een vaste plaats in de klas. Dit wil zeggen dat de leerlingen niet meer mogen gemengd worden, ook niet in de klasbubbel. Er kan enkel een groep gevormd worden met de kinderen die in de klas ook bij elkaar zitten. Nieuwe groepen mogen niet meer gevormd worden. In de eetzaal blijven de kinderen in hun klasbubbel zoals het nu is.
De bedoeling is om bij een eventuele besmetting heel precies te kunnen doorgeven met wie de besmette leerling in nauw contact is geweest. Als een leerling voortdurend tot een andere groep behoort dan kunnen we dat niet nauwkeurig doen. Het is belangrijk om kort op de bal te spelen en kordaat te kunnen handelen.
Meester Wim heeft specifieke richtlijnen gekregen in verband met de turnlessen. Afhankelijk van de plaats (binnen of buiten) en de activiteit (contact of geen contact) zal hij instructies geven. De zwemlessen gaan voorlopig gewoon door.
In beperkte mate mag een uitstap. Een les verkeersopvoeding kan soms beter buiten gegeven worden.
Meerdaagse uitstappen mogen tot aan de Paasvakantie niet doorgaan.
We hopen op deze manier met alle kinderen de Krokusvakantie te halen. Daar gaan we voor!
Bedankt voor het opvolgen van de maatregelen.