september 2018

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2018

START VAN HET NIEUWE SCHOOLJAAR 2018 – 2019.

Op MAANDAG 3 SEPTEMBER 2018 startte het nieuwe schooljaar. Vorig jaar ‘sprongen we het nieuwe schooljaar in’, dit jaar ‘vliegen we het nieuwe schooljaar in’.

Het is sowieso een heel nieuw begin want onze speelplaats is helemaal klaar. Maandagmorgen was het enkel mogelijk om via DE PARKING op de speelplaats te komen. Vanaf ’s middags kon er ook gebruik gemaakt worden van de blauwe poort om de kinderen af te halen en te brengen.

Net zoals vorig jaar kunnen jullie de kinderen na het 2de belteken bij de juf of meester afhalen. Dit komt de veiligheid van jullie kinderen ten goede.

DE PARKING IS VOORBEHOUDEN AAN PERSONEELSLEDEN. In de Potaardestraat is een zone ‘kort parkeren’ voorzien, recht tegenover de school een zone ‘zoen en vroem’. Maar te voet of met de fiets komen is voor iedereen veiliger (en gezonder).

De kleuterspeelplaats en de speelweide zijn ook grondig aangepakt. Maar door omstandigheden zijn de werken nog niet helemaal klaar. Nog even geduld.

Een grote dankjewel voor de ouders en grootouders, juffen en meesters die bij deze werken geholpen hebben. Jullie mogen fier zijn op het resultaat

WEGENWERKEN BALLEISTRAAT.

Wie van de kerk naar de grot rijdt kan er niet naast kijken. De schoolomgeving is helemaal veranderd. Door kleurrijke paaltjes is het voetpad duidelijk gescheiden van de rijweg. Tegenover de school is een ‘zoen en vroem zone’ waar 5 auto’s kunnen parkeren.

Wie zijn kinderen komt afhalen kan gebruik maken van de banken die op het pleintje staan. Op dit pleintje worden in het najaar enkele bomen geplant.

Van de aannemer De Jonghe kregen wij 3 betonnen buizen en 90 m³ grond om van onze speelweide een echte speelzone te maken.

AFWEZIGHEDEN – VERVANGINGEN.

Juf Lydia is afwezig en wordt vervangen door juf Phoebe. Juf Salie is vanaf dit schooljaar zorgcoördinator in de plaats van juf Marina. Meester Jente neemt de gedeeltelijke loopbaanonderbreking van juf Salie en juf Elisa voor zijn rekening. Juf Elisa kan op 3 september niet starten. Zij wordt vervangen door juf Laurien. Meester Wim zal gedurende zijn afwezigheid vervangen worden door meester Nicolas. Meester Nicolas heeft meester Wim vorig schooljaar ook vervangen.

INFOAVONDEN in de PAROCHIEZAAL

Ouders van onze peuters en kleuters:

  • Donderdag 6 september 2018
  • 19.30 uur

Ouders van de leerlingen van het lager onderwijs:                                           

  • Dinsdag 11 september 2018
  • 19.30 uur onderbouw = 1ste, 2de en 3de leerjaar
  • 20.00 uur bovenbouw = 4de, 5de en 6de leerjaar

 

FEESTELIJKE OPENING VAN ONZE NIEUWE SPEELPLAATS:

ZATERDAG 13 OKTOBER 2018

Directie en schoolteam

Artikel maakt deel uit van de volgende categories
Nieuwsbrief