november 2015

 

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

 

HERAANWENDING LESTIJDENPAKKET.

Na de herfstvakantie zullen onze lestijden anders gebruikt worden. Voor het eerste, tweede en derde leerjaar verandert er niets. Het vierde leerjaar zal voor 12 lestijden gesplitst worden, het vijfde leerjaar krijgt 2 lestijden ondersteuning bij en het zesde leerjaar zal 12 lestijden samen zitten en 16 lestijden gesplitst blijven. Dit als gevolg van het veranderde aantal leerlingen in sommige leerjaren. Deze herverdeling zal ten goede komen aan ons pedagogisch project. We zijn er van overtuigd dat het voor de ganse school een pluspunt zal zijn. Het zullen vooral de leerlingen zijn die er wel bij varen.

BOEKENBEURS.

Aanstaande vrijdag 30 OKTOBER 2015 organiseren wij voor de derde keer onze tweejaarlijkse boekenbeurs. Geronimo Stilton komt vertellen, heeft een ‘meet and greet’ met de kleuters en wordt door de leerlingen geïnterviewd. Tussendoor bezoeken de leerlingen de boekenbeurs zodat ze een ‘verlanglijstje’ kunnen aanleggen. Vanaf 15.00 uur is de boekenbeurs open voor iedereen. Ouders en grootouders kunnen met hun (klein)kinderen de beurs bezoeken en eventueel boeken kopen.

Naast de boekenbeurs is er ook gelegenheid om boeken te laten signeren door Geronimo Stilton en kan een drankje genuttigd worden. In het kader van Fair Trade school zal er een stand met informatie opgesteld worden.

 Iedereen is van harte welkom.

NIEUWE RAPPORTEN.

Het invoeren van een nieuw rapport is niet alleen bij het team in goede aarde gevallen. Heel wat ouders hebben op een positieve manier gebruik gemaakt van het blokje ‘woordje van de ouders’. Leerlingen kunnen hun eigen rapport beoordelen. Naast enkele ‘schoonheidsfoutjes’ is het een duidelijk en overzichtelijk rapport geworden. Dit toont hoe wij er naar streven om een STER(k)team te zijn in een STER-ke school (ons jaarthema).

 

Directie en schoolteam.

Artikel maakt deel uit van de volgende categories
Nieuwsbrief