april 2014

NIEUWSBRIEF APRIL 2014

Beste ouders

De kracht van 8.

Het thema voor april is ‘Laten we opnieuw beginnen!’Woensdag 23 april wordt dit thema geopend. Goud is de kleur waarin we de kinderen graag naar school zien komen.

Inschrijvingen volgend schooljaar.

Vanaf 26 maart kreeg iedereen de gelegenheid om zijn kinderen in te schrijven voor het volgende schooljaar. Wij hebben geen algemene inschrijvingsstop maar 28 leerlingen per klas is een absoluut maximum. Wij proberen om onze lestijden zo efficiënt mogelijk aan te wenden om grote klassen deeltijds of volledig te splitsen.

In de grote vakantie zijn maandag 30 juni en dinsdag 26 augustus inschrijvingsdagen, telkens van 15.00 tot 19.00 uur.

Schoolrestaurant.

Ook dit jaar was ons restaurant een groot succes. Liefst 876 borden werden klaar gemaakt. We hoorden heel wat positieve geluiden in verband met de vlotheid van bediening en de kwaliteit van het eten. Voor het eerst met ‘slagerij Peter’ is een voltreffer geworden.

De twee Gandahespen werden gewonnen door de familie De Backer uit Herdersem en de familie Van Nieuwenhove uit Teralfene. De hesp van zaterdag woog 6,250 kilogram, die van zondag 5,502 kilogram. Op zaterdag werd de winnaar geloot uit de 3 families die het juiste gewicht hadden geraden. Proficiat en smakelijk!

Verfraaiing klaslokalen.

Zoals in een eerdere nieuwsbrief vermeld, wordt er werk gemaakt van onze bovenverdieping om de lokalen weer in gebruik te kunnen nemen. De vroegere kapel is bijna klaar voor gebruik. Deze week zal aan de brandtrap een voorlopige buitendeur geplaatst worden. Als alle werken achter de rug zijn, volgt een controle door de brandweer. Na goedkeuring door het gemeentebestuur kunnen wij dit lokaal in gebruik nemen.

Ondertussen zit de Raad van Bestuur niet stil en zijn offertes aangevraagd voor het stabiliseren van de 4 andere lokalen. Op aangeven van een studiebureau en de architect zullen 5 metalen profielen geplaatst worden. Als de lokalen in orde zijn, worden de containerklassen voor het lager onderwijs overbodig.

Vakantie.

Volgende week genieten leerlingen en leerkrachten van een welverdiende vakantie. Hoog tijd om de batterijen op te laden. Nog even aan herinneren dat leerlingen die in de week vóór of na de vakantie afwezig zijn dit niet kunnen verantwoorden met een briefje van de ouders. Bij ziekte is een doktersattest nodig anders worden zij als onwettig afwezig doorgegeven.

Prettige vakantie!

Directie en personeel.

Artikel maakt deel uit van de volgende categories
Nieuwsbrief